Razjasnio situaciju
21

Messijev otac o "bombi" AFP-a koja je obišla svijet: Istina je samo jedna

H. H.
Jorge i Lionel Messi (Foto: Twitter)
Jorge i Lionel Messi (Foto: Twitter)
Otac Lionela Messija i njegov agent Jorge Messi demantovao je informacija koje povezuju njegovog sina sa Saudijskom Arabijom, a posebno one iz AFP-a koji je danas uvjeravao da Argentinac već ima dogovor da ode u Al-Hilal kada mu istekne ugovor sa PSG-om.
AFP tvrdi da je Messi prihvatio ponudu iz Saudijske Arabije i da će zaigrati za Al Hilal koji je prije dva mjeseca zapanjio javnost ponudom od 400 miliona eura po sezoni za dvogodišnji ugovor.

"Nema apsolutno ništa dogovoreno ni sa jednim klubom za sljedeću godinu. Odluka neće biti donijeta prije nego što Lionel završi sezonu. Kada se sezona završi, biće vijreme da se analizira i vidi šta ima, a zatim donesemo odluku.

Uvijek se šuška i mnogi koriste njegovo ime kako bi stekli popularnost, ali istina je samo jedna i uvjeravamo vas da ni sa kim nema ništa. Ni usmeno, ni potpisano, ni dogovoreno, a neće biti ni do kraja sezone.

Čini mi se da je to nedostatak poštovanja medija koji ogovaraju, jer ima onih koji svjesno i namjerno obmanjuju, ne dajući nikakve dokaze za svoje tvrdnje, a žele da svaku zlonamjernu glasinu pretvore u vijest ili koju režira neko u u korist njihovih interesa. Morali bi objasniti zašto ne objavljuju prave informacije... ne žele da im istina pokvari "vijesti", napisao je Jorge Messi.

Argentinac ima ugovor s PSG-om do 30. juna, a iako se pominjalo kao mogućnost produženje saradnje, malo je vjerovatno da će se to desiti.