Komentar zvijezde
0

Messi: Real će biti jak, ali će Barcelona opet biti bolja

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Najveća zvijezda aktuelnih evropskih i španskih nogometnih prvaka, Lionel Messi (22), u razgovoru za dnevnik Sport komentirao je brojna pojačanja koja je u prelaznom roku doveo Barçin ljuti rival Real Madrid.

Cristiano Ronaldo, Kaka, Karim Benzema i Raul Albiol su pojačanja koje je novi Realov predsjednik Florentino Perez doveo na Santiago Bernabeu i na njih je potrošio oko 215 miliona eura u nadi da će svrgnuti Barcelonu sa španskog i evropskog trona.

Međutim, Messi se uopće ne opterećuje takvim stvarima i vjeruje u svoju ekipu.

  • Prošle smo sezone bili spektakularni i nadam se da ćemo isto ponoviti i sljedeće, ako ništa drugo odbraniti neki od naslova koji smo osvojili (Primera, Kup kralja, Liga prvaka) – rekao je Messi.

Brojni se igrači po medijima provlače kao moguća Barçina pojačanja u prelaznom roku, a među njima se nalaze Javier Masherano i Cesc Fabregas. Messi podržava mogući dolazak takvih pojačanja.

  • Ako bi igrači čija se imena spominju po novinama zaista došli, to bi bilo sjajno za nas jer bi bili još jači. Nadam se da će Mascherano doći jer su njegove kvalitete dobro znane i cijenjene. Isto vrijedi i za Fabregasa. Dobar nogometaš poput njega može pridonijeti na puno načina – dodao je argentinski krilni igrač, koji je na kraju odaslao i poruku “kraljevskom klubu”.

  • I Ronaldo i Kaka su fantastični igrači koji su veliko pojačanje za Real. Ali obojica će se morati prilagoditi igri u španskoj ligi. Međutim, mogu bez sumnje reći da je Barcelona najbolja ekipa na svijetu. Imamo sjajne igrače i zato smo osvojili trostruku krunu. “El clasico” će biti sjajan sljedeće sezone, ali Barcelona će ponovo odnijeti pobjedu.