Zinedine Zidane
0

"Messi je genijalac, ali ja navijam za Real"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Zinedine Zidane javno se divi nogometnom umijeću Barceloninog genijalca Lionela Messija, ali ipak priželjkuje da njegov Real ove sezone osvojili Ligu prvaka.

Zidane je tokom karijere tri puta primao nagradu FIFA-e za najboljeg svjetskog nogometaša godine. Kada je progovorio o aktulanom vlasniku te nagrade, Lionelu Messiju, bomboni su mu ispadali iz usta.

  • Mislim da će o njemu svatko ponuditi isto mišljenje. Samo ga treba gledati i uživati u predstavi koju prezentira na nogometnom travnjaku u dresu Barcelone iz utakmice u utakmicu. On vrlo često donosi prevagu na terenu i uvijek igra okomito prema protivničkom golu. Messija neće vidjeti kako dodaje loptu unatrag ili horizontalno, to nije njegova ideja. Kao ljubitelj nogometa, mogu samo uživati u njegovoj igri - iznio je francuski velikan za uefa.com dojmove o argentinskom igraču.

Iako priznaje da se raduje Barceloninom progresu, u Ligi prvaka želi vidjeti samo jednu momčad na tronu. To je, dadako, madridski Real, u kojem je igrao od 2001. godine do kraja karijere 2006., a danas u ''kraljevskom klubu'' obnaša funkciju ambasadora.

  • Premda ne bih stavio novce na kladionici da će Real osvojiti Ligu prvaka ove sezone, volio bih da se to dogodi. Nadam se da će uzeti trofej Lige prvaka, pogotovo s obzirom da se finale igra u Madridu - zaključio je Zizou.