Maradona
0

"Messi će biti trešnja na vrhu torte"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Dan uoči njihove prve utakmice na Svjetskom nogometnom prvenstvu, selektor Argentine Diego Maradona pozvao je sve sudionike na poštivanje fair playa, a suce da zaštite igrače od grubosti.

Maradona je dodao kako iznošenje žute zastave fair playa uoči utakmica ne bi smjelo ostati samo prazna gesta.

"Nemojmo iznevjeriti dječake koji iznose tu zastavu. Kad je slogan "fair play" uveden 1990. godine, ja sam protiv Kameruna zaradio tako težak udarac da mi je skoro otpala glava. I još je u toj utakmici Claudio Caniggia dobio žuti karton zbog igranja rukom, a u usporedbi s udarcem koji sam ja primio, Caniggia je bio Heidi", slikovito je opisao Maradona koji se pri pozivanju na fair play nije sjetio svoga slavnog pogotka rukom 1986. protiv Engleza.

Sjetio se na konferenciji za novinare ipak Maradona te 1986. godine, kad je Argentina zadnji put osvojila naslov svjetskog prvaka. Zaželio je Lionelu Messiju da odigra ulogu kakvu je on sam imao tada u Meksiku.

"Volio bih to vidjeti, bilo bi mi drago kad bi Messi imao utjecaj kakav sam ja imao 1986. No, mislim da iza njega stoji ekipa koja bi mu trebala biti potpora. A Messi bi u tom slučaju bio trešnja na vrhu torte."

Argentina SP otvara u subotu utakmicom protiv Nigerije. U grupi B su još i Grčka te Južna Koreja.