Pod istragom da je zapalio kuću
0

Merkur: Breno završio na psihijatrijskom liječenju

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Na sugestiju vodećih ljudi minhenskog Bayerna brazilski odbrambeni nogometaš Breno Borges (21) zatražio je pomoć glede mentalnog zdravlja na Institutu Max Planck.

Javio se Breno na psihijatrijski odjel Instituta nakon što se našao pod istragom da je zapalio vlastitu kuću u minhenskoj četvrti Grünwald, koju je plamen progutao u noći s ponedjeljka na utorak, piše minhenski dnevnik Merkur.

Povremeni je brazilski reprezentativac nakon toga završio u bolnici zbog udisanja dima, premda nije pretrpio ozbiljnije ozljede.

Da je nogometaševo mentalno zdravlje ugroženo, kako navodi Merkur, dokaz je činjenica da je počeo razmišljati o prekidu igračke karijere.

Otkako je stigao u Bayern iz Sao Paula kao 18-godišnjak u decembru 2007. godine, Breno je za Bayern odigrao samo 21 bundesligašku utakmicu. Pokosile su ga u međuvremenu brojne povrede koljena: godinu dana nakon što mu je puknuo križni ligament u proljeće 2010. godine, napuknuo mu je meniskus zbog čega je s travnjaka morao izbivati nova četiri mjeseca.

S povredama se Breno, tvrdi Merkur, nosi podjednako teško kao što je to činio Sebastian Deisler, nogometaš koji je prekinuo karijeru prije četiri godine s navršenih tek 27 godina. Jedan od najtalentiranijih njemačkih nogometaša u prošlom desetljeću patio je od depresije također zbog povreda u koljenu. I on se liječio na Institutu Max Planck.

Jesu li brazilskog stopera psihički problemi naveli na piromanski čin u vlastitom domu, pokazat će policijska istraga.