Povrijeđeno 26 osoba
31

Meksički klub žestoko kažnjen nakon divljanja huligana, mora iseliti iz grada

E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Meksički klub Queretaro je žestoko kažnjen nakon divljanja huligana tokom meča protiv Atlasa u susretu prvenstva koji je odigran u nedjelju.

Incidenti su počeli tučnjavom na tribinama, a nakon 62 minute igre situacija je u potpunosti izmakla kontroli, te se sve to prenijelo na teren, tunel, svlačionice... U neredima je povrijeđeno 26 ljudi iako su neki meksički mediji špekulirali i o brojci od 17 mrtvih.

Queretaro je dobio nezapamćenu kaznu. Cijeli upravni odbor kluba na čelu s Manuelom Velardeom i Gabrielom Solaresom izbačen je iz meksičkog nogometa na pet godina, a klub je predat u ruke prethodnim vlasnicima, Grupi Caliente.

Također, klubu za koji je 2010. godine igrao bosanskohercegovački nogometaš Alen Škoro će u roku godinu dana morati pronaći novog vlasnika, a do tada će morati igrati van Queretaro Cityja i to pred praznim tribinama.

Osim toga, za svaku osobu za koju se utvrdi da je bila umiješana u nerede dobit će doživotnu zabranu pristupa svim meksičkim nogometnim stadionima.

Atlas je također kažnjen i to zabranom odlaska njihovih navijača na gostujuće utakmice u narednih pola godine.

Ono vjerovatno što je najmanje bitno je da je utakmica registrovana službenim rezultatom 3:0 za Atlas koji je u trenutku prekida vodio s 1:0.