Nogomet
1

Mbia iz Marseillea u QPR, Barton u obrnutom pravcu

Totalsport
Stephane Mbia
Stephane Mbia
Kamerunski 26-godišnji nogometaš Stephane Mbia, univerzalni igrač podjednako dobar u veznom redu i obrani, novo je pojačanje engleskog prvoligaša Queens Park Rangersa s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Shodno običajima u engleskom nogometu, visina odštete nije objavljena. Mbia je od 2004. do 2009. godine bio igrač Rennesa, a protekle tri godine proveo je u Marseilleu u kojem je odigrao 53 utakmice.

"Volim igrače koji su fleksibilni i mogu pokriti više pozicija, a Mbia je upravo takav. Platili smo dobru cijenu za njega", rekao je menadžer QPR-a Mark Hughes.

Zločesti dečko engleskog nogometa, veznjak Joey Barton je, pak, otišao iz QPR-a na jednogodišnju posudbu u Marseille. Podsjećamo, Barton je na kraju prošle sezone zaradio suspenziju od 12 utakmica zbog incidenta kojeg je počinio u zadnjem kolu Premiershipa.

Suspenziju je Barton zaradio zbog sramotnih ispada tokom utakmice koja je odlučila premierligaškog prvaka u posljednjem kolu prošle sezone, na Etihadu protiv Manchester Cityja. Crveni je karton najprije dobio zato jer je Carlosa Teveza udario u glavu. Potom je, nakon što mu je sudac pokazao crveni karton, koljenom u stražnji dio leđa pogodio Sergija Agüera.

S obzirom na kaznu, Barton niti QPR-a niti bilo kome drugome u Engleskoj nije bio zanimljiv, pa će karijeru nastaviti u Marseilleu.