Nogomet
0

Maxwell: Znam da nisam prvi izbor, ali Scolari može računati na mene

Totalsport
Maxwell (Foto: EPA)
Maxwell (Foto: EPA)
PSG-ov lijevi bek Maxwell smatra da brazilska reprezentacija na Svjetskom prvenstvu na kojem je domaćin prvenstvo mora voditi računa o svojoj igri, uprkos snažnoj konkurenciji.

"Na turniru će nastupiti vrlo jaki timovi. Tu je osam bivših svjetskih prvaka. Mi smo trenutno fokusirani samo na našu grupu i prve protivnike, Hrvatsku, Meksiko i Kamerun. Znamo da sve ovisi o nama, o tome kako ćemo odigrati na terenu", kazao je 32-godišnji bek, koji još od 2001. godine iskustva skuplja na evropskim terenima. Prije PSG-a je igrao za Ajax, Inter i Barcelonu. Kombinovano je osvojio devet naslova državnog prvaka s tim klubovima.

"Odnosi unutar naše ekipe su odlični, među igračima i sa selektorom. Važno je što imamo tako iskusno stručno vodstvo. Navijači nam daju veliku motivaciju, nastojat ćemo iz toga izvući maksimum", dodao je Maxwell, koji je svjestan da nije u prvom planu za prvi sastav.

"Znam da Marcelo ima prednost, da je on prvi izbor za mjesto lijevog beka. Teško je očekivati da ću ja dobiti šansu. Međutim, ukoliko se ona ukaže, selektor Scolari zna da može računati na mene".