Nogomet
0

Marca: Cristiano Ronaldo je produžio ugovor do 2018.

Totalsport
Cristiano Ronaldo je produžio ugovor i ostat će u Real Madridu do 2018. godine, tvrdi u broju od ponedjeljka španski dnevnik Marca.
Foto: AFP
Foto: AFP

U članku novinara Miguela Serrana navodi se kako je Ronaldo postao najplaćeniji nogometaš u Španiji s godišnjom zaradom od 17 miliona eura što je milion više od primanja Lionela Messija. Osim toga, Ronaldo je dosad dobijao 60 posto prihoda od prava na korištenje svog lika, a ostatak je išao klubu.

Prema novom ugovoru, tvrdi Marca, postotak će se povećati u korist igrača.

Predsjednik Reala Florentino Perez u Los Angelesu je navodno održao sastanak s Ronaldom na kojem je dvojac otklonio određene međusobne nesporazume. Vijest o produženju ugovora Kraljevski klub namjerava objaviti uoči početka sezone, 17. augusta, piše Marca, a Madriđani se nadaju da će do tada realizirati i transfer Garetha Balea iz Tottenhama.

U zaključku članka se navodi kako je ključnu ulogu u Ronaldovom ostanku na Santiago Bernabeuu imao njegov agent Jorge Mendes koji ga je uvjerio da mu nigdje ne može biti bolje nego u Realu.

Iz kluba zasad nisu komentirali pisanje Marce, a na nedjeljnoj konferenciji za novinare u SAD-u Ronaldo je na temu produženja ugovora rekao:

"Situacija još uvijek nije riješena i mislim da sada nije pravo vrijeme za razgovor o tome. Možda ćemo uskoro moći dati više informacija o tome, ali sada su mi u mislima samo treninzi i rad".