Borba s emocijama
67

Maradonin sin u suzama nakon titule: Gore slaviš tata, ne znaš koliko te želim zagrliti

D. P.
Maradonin sin je slavio sa zastavom posvećenom legendi (Foto: Instagram)
Maradonin sin je slavio sa zastavom posvećenom legendi (Foto: Instagram)
Diego Armando Maradona Junior, sin jednog od najvećih nogometaša svih vremena, u suzama je proslavio titulu svjetskog prvaka koju je jučer osvojila nogometna reprezentacija Argentine.

Finale između Argentine i Francuske izazvalo je suze na licu Maradoninog sina, koji se prisjetio svog oca koji nas je napustio prije dvije godine.

Maradona nije doživio da njegova Argentina predvođena Lionelom Messijem osvoji titulu prvaka svijeta, no njegov sin "zna" da je slavni nogometaš to odgledao s neba i proslavio trofej.

"Sretan sam zbog mog naroda i moje zemlje. Uvijek sam se osjećao Argentincem u duši. Moj otac tamo gore slavi. Nemaš pojma koliko te želim zagrliti", rekao je Diego Jr na Instagramu otkrivši da je u suzama dočekao proslavu titule.

Kao i za sve Argentince, i Maradoninom sinu novi heroj je Lionel Messi.

"Sretan sam zbog tebe Leo jer niko nije više od tebe zaslužio podići ovaj pehar. Argentina je svjetski prvak", dodaje Diego Junior.

Inače, Maradonin sin živi u Napulju i trener je amaterskog kluba Napoli United. Rođen je 20. septembra 1986. godine, samo nekoliko mjeseci nakon što je njegov otac donio titulu prvaka svijeta u Meksiku.