Nije ga iznenadio reizbor Blattera
0

Maradona: U FIFA-i rade dinosaurusi

Totalsport
Diego Maradona (Foto: AP)
Diego Maradona (Foto: AP)
"Skandali vezani uz korupciju i namještanje utakmica nastavit će se sve dok FIFA-u budu vodili dinosaurusi", opalio je po Međunarodnoj nogometnoj federaciji argentinski velikan Diego Maradona.

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena u subotu je i službeno postao trener Al Wasla nakon čega je predstavljen na konferenciji za novinare u Dubaiju gdje je više govorio o aferama u kojima u posljednje vrijeme pliva FIFA.

"Kad imate toliku moć, onda smijete raditi toliko glupih stvari, kao što se sada događa u FIFA-i. Svaki dan imamo nove priče o korupciji, o namještanju rezultata. To nije nogomet. Ljudi koji vole nogomet ne zaslužuju takve stvari", rekao je bivši selektor argentinske reprezentacije.

Udario je potom i po Seppu Blatteru (75) koji je u srijedu četvrti put izabran za predsjednika FIFA-e. Za Maradonu to nije nikakvo iznenađenje.

"Nažalost, FIFA je muzej, veliki muzej. Tamo rade dinosaurusi koji se ne žele odreći moći. Tako da ni Blatterov reizbor nije ništa neočekivano. Svima nam je jasno što se događa. Svi oni paze na sebe i međusobno si čuvaju leđa. Ostat će na funkcijama do svoje 105. ili 110. godine života, a nogomet se, nažalost, neće promijeniti."

Što se tiče Al Wasla, Maradona je naglasio da mu je cilj odvesti ekipu sljedeće sezone do naslova prvaka Ujedinjenih Arapskih Emirata.