Niko nije znao
19

Manuel Neuer nedavno preživio rak kože na licu, otkrio da je morao obaviti čak tri operacije

K. H.
Manuel Neuer (Foto: Instagram)
Manuel Neuer (Foto: Instagram)
Iako se o tome tokom prethodnih godinu dana nije znalo apsolutno ništa, njemački golman i čuvar mreže Bayerna Manuel Neuer otkrio je da je prvobitno obolio, a zatim se izliječio od raka kože koji mu se pojavio na licu.

Neuer, iako nije tačno objasnio i rekao kada i s kakvim problemima se suočio, kaže da je morao uraditi tri operacije, a njegovo priznanje stiglo je na početku marketinške kampanje za kremu za sunčanje pod nazivom Newkee, koju, između ostalog, proizvodi firma u Neuerovom vlasništvu.

"U mom slučaju, to je bio rak kože i to na licu. Zbog toga, morao sam obaviti čak tri operacije. Adekvatna zaštita kože nam je jako važna, posebno nama koji puno vremena provodimo u prirodi i uz to treniramo i igramo na otvorenom", rekao je Neuer.

Njemački mediji odmah su analizirali u kojem periodu je Neuer mogao bolovati i kada su se spomenute operacije desile, a prema nekim proračunima, bilo je to krajem prošle godine.

Dodaje se da Neuer vlasništvo nad firmom dijeli s još jednom legendom njemačkog sporta, teniserkom Angelique Kerber, koja također boluje od kožne bolesti, ali ne opasne kao što je Neuerova bila.

Dodaje se i to da je Neuer trenutno van terena zbog problema s ramenom, ali da bi trebao biti spreman za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru.