"Moramo otkloniti greške"
0

Mancini: Sretan sam što je Džeko nastavio pogađati

Sarajevo-x.com
Roberto Mancini
Roberto Mancini
Menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini vjeruje kako njegov tim može na sam vrh Premiershipa, ali upozorava da ih u tome mogu spriječiti "glupe greške".

Mancinijeva ekipa postigla je čak sedam golova u dva otvarajuća meča u prvenstvu, no Talijan nije euforičan. Smatra kako im se propusti u odbrani, poput onih u utakmici s Boltonom, ne smiju dešavati žele li se s gradskim rivalom Unitedom boriti za titulu.

"Utakmica je lako mogla završiti 3:3, do kraja je bilo neizvjesno. Ne smijemo primati golove poput ovih koje nam je dao Bolton. Moramo biti pažljiviji", ističe Mancini, čija je ekipa prošle sezone postigla 60, a primila 33 gola.

"Moramo dati 15 golova više nego prošle sezone, ali je jednako važno da ne primamo glupe golove i damo tako protivnicima šansu da se vrate u meč", nastavio je talijanski strateg.

Istovremeno, napadački dvojac Tevez-Balotelli je na klupi i sigurno se pitaju kad će dobiti šansu. Naš reprezentativac Edin Džeko postigao je tri gola u posljednje tri utakmice.

"Sretan sam što je Džeko nastavio pogađati, a Tevez je tu i on će sigurno dobiti svoju priliku. Tevez nam je važan igrač i još nismo dobili nikakvu ponudu za njega", pojasnio je Mancini, a prenio britanski tabloid The Sun.