Trener "građana" uzvraća udarac
0

Mancini: Rummenigge se plaši Cityja

Totalsport
Roberto Mancini (Foto: AFP)
Roberto Mancini (Foto: AFP)
Trener nogometaša Manchester Cityja Roberto Mancini odgovorio je na prozivke iz Bayerna, čiji su čelnici izjavili da Građani previše troše novca i da bi voljeli da engleski tim ispadne iz Lige prvaka.

Engleski klub, za koji igra bh. reprezentativac Edin Džeko, dočekuje Bavarce u srijedu na stadionu Etihad s imperativom pobjede ukoliko želi da nastavi takmičenje iz grupe A Lige prvaka.

Osim pobjede nad Bavarcima, Cityju je neophodno i da Villareal ne izgubi od Napolija za plasman u nokaut fazu. Jedan od čelnih ljudi Bayerna Karl-Heinz Rummenigge, ali i ranije Uli Hoeness i Franz Beckenbauer kritikovali su City zbog prevelikog trošenja novca prilikom dovođenja novih igrača.

U utorak je uzvratio Mancini.

"Ne razumijem zbog čega se Rummenigge tako ponaša prema nama. Prošlo je šest mjeseci od kad je počeo da nas napada zbog 'finansijskog fair playa'. Takođe je rekao da se nada da će Napoli proći u drugu fazu. Ne znam šta je njegov problem sa Cityjem? Možda je zabrinut, kao i svaka ekipa zato što sada i u budućnosti možemo postati jedan od najboljih klubova na svijetu", replicirao je italijanski stručnjak.

Ove sedmice Rummenigge je pozvao UEFA-e da "strogo kazni" Manchester City i Mancinija zbog finansijskog "fair playa".