Nahvalio Balotellija
0

Mancini: Lijepo je ići na Old Trafford kao lider

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Italijanski stručnjak Roberto Mancini, menadžer nogometaša Manchester Cityja, priznao je da ga vodeće mjesto njegove ekipe na tabeli Premiershipa uoči gostovanja kod Manchester Uniteda čini sretnim.

U 8. kolu je branitelj naslova United odigrao 1-1 u gostima kod Liverpoola, dok je Manchester City pred svojim navijačima slavio s uvjerljivih 4-1 protiv dosad neporažene Aston Ville.

Sada Manchester City drži prvo mjesto, s dva boda ispred gradskog rivala kod kojeg gostuje sljedećeg vikenda.

"Bit će lijepo otići na Old Tarrford kao lider na tabeli. No, iza nas je tek osam kola, a ispred nas još 30. Moramo biti svjesni da je prvenstvo dugo i da se situacija na vrhu može često mijenjati. Važno je da ostanemo na vrhu, ili barem pri vrhu, te da se borimo za naslov prvaka do kraja prvenstva", izjavio je Mancini.

Pohvalio je sunarodnjaka Marija Balotellija, koji je izvrsnim pogotkom makazicama u 28. minuti doveo City u vodstvo 1-0 u 28. minuti. U odsustvu Sergija Agüera i Carlosa Teveza, Balotelli je dobro odradio svoj posao.

"Zabio je sjajan gol. Četiri ili pet utakmica ove sezone je bio na klupi, ali mislim da razumije situaciju. Sada igra dobro, zabio je četiri utakmice zaredom, ali kod njega se uvijek stanje može i promijeniti. Trenutno radi dobro i igra dobro. Motiviran je, zabija golove, prema tome, ovo je dobar period za njega", zaključio je Mancini.

Naš reprezentativac Edin Džeko susret protiv Aston Ville odgledao je s klupe.