Urugvajac briljira u Napoliju
0

Mancini i čelnici Cityja i dalje kombinuju kako dovesti Cavanija

Totalsport
Edinson Cavani (Foto: Arhiv/AFP)
Edinson Cavani (Foto: Arhiv/AFP)
Odavno je sjajni urugvajski nogometaš Edinson Cavani na radaru svih najjačih evropskih klubova. Svi su ludi za napadačem Napolija, od Manchester Cityja i Uniteda, do Chelseaja i Juventusa.

"Naš trener Roberto Mancini zajedno s direktorima i ostalim klupskim čelnicima razgovara o njemu i pokušava se pronaći rješenje po kojem bi ga doveli na Etihad", rekao je jedan od pomoćnika na trenerskoj klupi engleskog prvaka Angelo Gregucci.

Txiki Begiristain, sportski direktor Manchester Cityja, na Božić je poslao službenu ponudu Napoliju za transfer Cavanija vrijednu 45 miliona funti, odnosno 55 miliona eura. Aurelio De Laurentiis, predsjednik Napolija, odmah nakon Božića je javno obznanio kako je jedan klub poslao ponudu od 55 miliona eura za Cavanija, ali tada nije želio otkriti o kojem klubu se radi.

"Sasvim je jasno da mnogi jaki klubovi žele Cavanija. No, na kraju je ipak, mislim, najvažnije ono što nogometaš osjeća, a čini mi se da je njemu jako stalo do Napulja", dodao je Gregucci aludirajući da se neće tako brzo desiti dogovor između njegovog kluba i Urugvajca.

Inače, novi val pomame za Cavanijem je nastao nakon prošlog vikenda kada je ovaj napadač dao tri od četiri pogotka Romi.