Sve više frustriran
3

Mancini gubi strpljenje s Balotellijem

FENA
Menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini izjavio je da je sve više frustiran zbog slabe forme napadača Marija Balotellija.

Balotelli, koji je zauzeo mjesto u startnoj postavi protiv Manchester Uniteda (2:3) ispred Carlosa Teveza, morao je na klupu u 52. minuti nakon loše igre.

Dok Mancini i dalje vjeruje u talent bivšeg igrača Intera, ne uspijeva da sakrije ljutnju zbog njegovih loših nastupa.

"Volim Marija, ali je za njega važno da počne misliti o svom poslu", kazao je Mancini za "Sky Sports".

"On ima sve predispozicije da igra dobro, ali ne smije nastaviti igrati kao u nedjelju. Želimo više od njega. Kada imate igrača koji je kvalitetan kao Mario, ne možete razumjeti zašto nastavlja da sve baca u vjetar. To je nevjerovatno. U životu sam vidio fantastične nogometaše, koji na kraju nisu ništa postigli. Ne želim da Mario završi kao oni. To ne bi bilo dobro za njega", kazao je Mancini.

Također je stao iza svoje odluke da 22-godišnjeg igrača uvrsti u početni sastav, navodeći da je to učinio zbog fizičkih predispozicija igrača.

"Lako je pričati poslije utakmice. Mislio sam da im Mario može napraviti probleme u odbrani. On je mlad i veoma brz - kada trebate odlučiti prije utakmice, to je ono o čemu mislite", izjavio je menadžer Cityja.