Nogomet
0

Manchester United prvi put od 1990. godine bez ijednog igrača u timu godine

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Udruženje profesionalnih igrača (PFA) u Engleskoj i Walesu izabralo je najbolju ekipu Premier lige u sezoni 2013/14 u kojoj dominiraju Liverpoolovi i Chelseajevi nogometaši, ali nema nijednog igrača iz Manchester Uniteda.

Podsjećamo, u momčad godine su izabrani: Čech (Chelsea) - Shaw (Southampton), Kompany (City), Cahill (Chelsea), Coleman (Everton) - Hazard (Chelsea), Yaya Touré (City), Gerrard (Liverpool), Lallana (Southampton) - Suarez (Liverpool), Sturridge (Liverpool).

Prvi put od sezone 1989/90 u najboljih 11 nema nijednog igrača iz Manchester Uniteda, koji je tada osvojio razočaravajuće 13. mjesto, pa je Alexu Fergusonu bio ugrožen posao na klupi. No, ostao je na njoj sve do kraja prošle sezone.

Ferguson je u penziju otišao s 13 osvojenih naslova prvaka Engleske. Prvi je osvojio u sezoni 1992/93, a zadnji 20 godina nakon toga. U najboljem timu sezone u njegovom su mandatu bila izabrana 32 različita igrača iz Manchester Uniteda. Rekorder sa šest nominacija je legendarni Ryan Giggs, kojeg je klub proteklih dana postavio na klupu umjesto smijenjenog Davida Moyesa, pod čijim je vodstvom klub s Old Trafforda prolazio kroz očajnu sezonu.