Mancini ostavio Džeku na klupi
0

FOTO+VIDEO / Manchester City savladao Wigan hattrickom Aguera

Piše: Dalibor Bošnjak
Sergio Aguero (Foto: Reuters)
(Foto: Reuters)
U 4. kolu engleske Premier lige, Manchester City je ugostio ekipu Wigana. "Građani" su slavili rezultatom 3:0. Hattrick je postigao Sergio Aguero. Cityjev trener, Roberto Mancini, prekinuo je seriju našeg reprezentativca Edina Džeke ostavivši ga cijelu utakmicu na klupi.

Publika na Eastlandsu nije dugo čekala na pogodak. Precizan je u 13. minuti na asistenciju Davida Silve bio Sergio Aguero. Na drugoj stranije zaprijetio Franco Di Santo, ali nije bio precizan. Priliku za svoj drugi gol na utakmici je u 21. minuti propustio Aguero. Također, jedanaesterac nije iskoristio Carlos Tevez.

City je potom krenuo još odlučnije ka golu Wigana. Prilike su propustili Gael Clichy i Adam Johnson. Više sreće od svojih saigrača nije imao ni Yaya Toure. Posljednju priliku u prvom poluvremenu je imao Wiganov Maynor Figueroa, ali promjene rezultata nije bilo. "Građani" su na odmor otišli sa prednošću od jednog gola.

U drugom poluvremenu je City nastavio s dobrom igrom. Carlos Tevez je uputio udarac u 47. minuti, ali nije bio precizan. Nakon nekoliko propuštenih prilika, domaći su ipak stigli do drugog gola. Strijelac je u 63. minuti susreta ponovo bio Sergio Aguero. Asistirao mu je Samir Nasri, samo dvije minute nakon što je ušao u igru zamijenivši Teveza.

Svoju odličnu formu je Aguero potvrdio u 69. minuti kada je postigao svoj hattrick na ovoj utakmici i postavio konačan rezultat na 3:0. Edin Džeko je utakmicu odgledao s klupe.

4. kolo engleske Premier lige:

Manchester City - Wigan 3:0 (Aguero, 13., 63., 69)