Premiership
0

Man United i dalje gazi sve pred sobom

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Manchester United, lider na tabeli Premiershipa, pregazio je ekipu Wigana kao gost, 4-0.

Uvjerljivom pobjedom Manchester United je učvrstio svoje mjesto na vrhu tabele na kojem uživa četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani Arsneal. Dva gola Javiera Hernandeza, te po jedan Waynea Rooneyja i Fabija odagnali su sve sumnje oko pobjednika.

Blackburn je i dalje u lošem nizu. Četvrti vezani ligaški poraz doživjeli su na Villa Parku na kojem je domaćin posao počeo rješavati u drugom poluvremenu utakmice. Nakon rezultatski mirnih uvodnih 45 minuta, golijada je uslijedila u nastavku.

Četiri pogotka postigao je domaćin, s time da je uvodni bio s bijele tačke, a za 2-0 Villini nogometaši iskoristili su autogol Hanleyja u 62. minuti. Samo dvije potom na 3-0 je povisio Downing da bi, nakon iskorištenog penala iz 49. minute, samo minutu nakon Blackburnovog pogotka koji je dao hrvatski internacionalac Kalinić, Young zabio i svoj drugi gol zaključivši utakmicu.

Kalinić, koji je u igru ušao u 63. minuti umjesto Roque Santa Cruza, zabio je u 81. jakim udarcem iz daljine. Lopta se pritom odbila od Richarda Dunnea i prebacila golmana Brada Friedela.

Bolton je kod Newcastlea izborio 1-1. Daniel Sturridge je svojim četvrtim golom sezone donio bod Wanderersima. Sva četiri gola postigao je u posljednje četiri ligaške utakmice, po jedan u svakoj. Prethodno je Nolan pogodio za vodstvo Newcastlea u 13. minuti.

Premiership, 28. kolo, subota:

Aston Villa - Blackburn 4-1 (Young 49-11m, 82, Hanley 62-ag, Downing 64 / Kalinić 81) Everton - Sunderland 2-0 (Beckford 8, 39) Newcastle - Bolton 1-1 (Nolan 13 / Sturridge 38) Wigan - Manchester United 0-4 (Hernandez 17, 74, Rooney 84, Fabio 87) Wolverhampton - Blackpool 4-0 (Jarvis 3, O'Hara 54, Ebanks-Blake 79, 90)

Tabela: Manchester United 60, Arsenal 56, Manchester City 49, Tottenham 47, Chelsea 45...