Nogomet
41

Lulić: Izrael je ključna bitka na putu za Evropsko prvenstvo

Piše: A. M.
Senad Lulić
Senad Lulić
Reprezentativac BiH Senad Lulić jedan je od najvažnijih igrača u timu Lazija. Sjajni krilni fudbaler ove sezone prvi put od dolaska u Rim ponio je kapitensku traku na jednoj od utakmica svog kluba. Pred nebeskoplavima je važna prvenstvena utakmica, a protivnik je Fiorentina.

"Dobro smo se pripremili za taj meč i nadamo se da ćemo donijeti bodove u Rim. Fiorentina ima kvalitetan tim, dobrog trenera kakav je Montella, te odlične igrače. Lijepo je što nas naši navijači prate na svim utakmicama. Oni su naš dvanaesti igrač. Lazio je klub koji svake sezone treba biti u vrhu italijanskog nogometa i nastupati u evropskim takmičenjima", izjavio je Lulić za italijanske medije.

Jedan detalj obilježio je Lulićevu karijeru. Na finalnoj utakmici italijanskog kupa između rimskih rivala Lulić je postigao jedini gol i u vječnom gradu tako stekao status božanstva.

"Nevjerovatan osjećaj! Ta je utakmica definitivno obilježila moju karijeru", složio se Lulić sa novinarom.

Treneri ga vrlo često koriste na više različitih pozicija.

"Moja prednost je što mogu igrati na više pozicija i u veznom redu i u odbrani. To je olakšavajuća okolnost i za moje trenere", smatra Lulić.

Senad je standardan u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

"Lijepo iskustvo bilo je igranje na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, posebno nama u Bosni i Hercegovini koji smo prvi put nastupili. Sada nam je cilj plasirati se na Evropsko prvenstvo. Nismo baš najbolje otvorili nove kvalifikacije, od Kipra smo poraženi, dok smo sa Velsom i Belgijom remizirali. Sredinom novembra igramo protiv Izraela i to je ključna bitka na putu do Evropskog prvenstva", zaključio je Lulić.