"Nije vidio šta se događalo"
8

Luiz Adriano moli za oprost navijače, ali i UEFA-u

Totalsport
Luiz Adriano (Foto: Arhiv/AFP)
Luiz Adriano (Foto: Arhiv/AFP)
Pogodak Luiza Adriana, brazilskog nogometaša u redovima Šahtara, i dalje je top-tema u evropskom nogometu, a njegovim potezom se bavi i Evropska nogometna federacija (UEFA)...

Optužila je UEFA brazilskog napadača zbog "kršenja načela ponašanja" zbog pogotka kojeg je ovaj postigao u meču 5. kola grupe E protiv danskog Nordsjaellanda (Šahtar je tom prilikom slaviio 5-2, a Brazilac je postigao gol za tadašnjh 1-1).

Podsjetimo da su u tom trenutku igrači Šahtara vraćali loptu domaćim igračima, nakon sudijskog podbacivanja, ali se u sve umiješao Luiz Adriano koji je oteo loptu, sjurio se prema suparničkom golu i zabio pogodak.

UEFA je otvorila disciplinski postupak protiv Šahtarovog brazilskog napadača, a presudu će donijeti idućeg utorka. U međuvremenu se još jednom Luiz Adriano izvinio putem službene internet-stranice svoga kluba: "Ponavljam da nisam ništa vidio što se događalo na suprotnoj strani terena. Bio sam zaklonjen. Kada sam vidio kako lopta dolazi prema meni, izborio sam se za nju i krenuo prema suparničkom golu", rekao je Brazilac i nastavio:

"Bio sam totalno usredotočen na utakmicu i očigledno nisam najbolje pratio što se prije toga događalo, odnosno, da je moja ekipa vraćala loptu domaćinu. Kada sam vidio snimku sve mi je bilo jasno, ali tada na terenu nisam vidio sve to".

Luiz Adriano je na kraju rekao:

"Molim za oprost nogometne navijače i UEFA-u. Nikada mi se ovo nije dogodilo u karijeri, niti će se više ikada ponoviti. Naučio sam iz vlastite greške".