Pojačao sredinu Rimljana
0

Luis Enrique: Pjanić nam daje mnogo kvaliteta

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Uoči utakmice 5. kola italijanske Serije A, trener Rome Luis Enrique je pohvalno govorio o dosadašnjem učinku i doprinosu bh. reprezentativca Miralema Pjanića, koji je nakon tri godine na Gerlandu i igranja u Lyonu ovog ljeta pojačao Romu.

Pjanić u Romi igra veoma važnu ulogu, a tome ide u prilog i činjenica da je Pjanić jedan od najstandardnijih nogometaša. Enrique je izjavio kako je vrlo zadovoljan napretkom Pjanića i da mu se mnogo sviđa način i stil igre, ali i naglasio da je Pjanić još uvijek mlad, ali i da ima potencijala da napreduje još više.

"Pjanić je igrač koji nam daje mnogo kvaliteta na sredini terena. Mnogo mi se svidjelo ono što sam dosad vidio i što je prikazao Pjanić, ali isto tako očekujem od njega još više, kao i od ostalih igrača. Međutim, mora se uzeti u obzir da je on ovdje novi i da još uvijek za njega jezik predstavlja problem. Ali sve u svemu zasada sam više nego zadovoljan igrama Miralema Pjanića", rekao je trener Rome Luis Enrique.

Također mediji u Italiji su nagađali o navodnim nesporazumima između trenera Rome i također još jednog pojačanja koje je ovog ljeta došlo u Rim, a riječ je o Bojanu Krkiću.

"Nemam nikakvih problema sa Bojanom. Moji igrači moraju da shvate da ja treba da vidim u njihovim očima osjećaj za pobjedu, kao i za poboljšanje naše igre", rekao je Enrique.

Roma u subotu igra utakmicu sa Atalantom na Olimpicu sa početkom u 18 sati.