Žestoka konkurencija
19

Enrique nakon što mu je PSG doveo sedam pojačanja: Teško da smo mogli odraditi bolji prijelazni rok

K. H.
Luis Enrique
Luis Enrique
U završnici ljetnog prijelaznog roka za nogometaše, definitivno jedan od najvećih poslova napravio je PSG. Francuski prvak u svoje je redove iz Eintrachta doveo napadača Randala Kolo Muanija za nešto više od 90 miliona eura.

Uz francuskog reprezentativca PSG je doveo i igrača Lyona, također napadača, 21-godišnjeg Bradleyja Barcolu, a sve je to oduševilo trenera Parižana Luisa Enriquea.

"Mislim da u ovom trenutku, a s obzirom na okolnosti, nismo mogli odraditi bolji prijelazni rok. Ne, nije nam trebao niko u veznom redu. Tamo imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača. Kolo Muani i Barcola su vrlo dobra pojačanja jer mogu igrati na više pozicija. Preferiram takve igrače", rekao je Luis Enrique.

Inače, PSG se nada kako će u idućim danima prodati Talijana Verrattija u Saudijsku Arabiju, gdje još traje prijelazni rok.

"Kolo Muani je stvarno luksuzno pojačanje. S obzirom na to da je Francuz, to pojačava identitet našeg kluba. Pratili smo ga i siguran sam da će silno poboljšati našu igru. Spremni smo za sezonu, na svakoj poziciji imam barem dvojicu vrlo kvalitetnih rješenja", poručio je španjolski trener.

Ranije je ovaj francuski tim već kupio Manuela Ugartea iz Sportinga za 60 miliona eura, Lucasa Hernandeza iz Bayerna za 45 miliona eura, došao je i Hugo Ekitiké iz eimsa za 28,5 miliona eura, Kan-in Lee iz Mallorce za 22 miliona eura te Xavi Simons iz PSV-a za četiri miliona eura.

Besplatno su potpisali Milana Škriniara i Marca Asensia, a stigao je i Ousmane Dembélé, kao i Gonçalo Ramos iz Benfice.