Problemi s povredama
0

Lončar propušta utakmice s Crnom Gorom i Danskom, upitan nastup Šarića

D. B.
Stjepan Lončar (Foto: EPA-EFE)
Stjepan Lončar (Foto: EPA-EFE)
Nogometna reprezentacija BiH se okuplja na Ilidži kako bi se pripremila za utakmice protiv Crne Gore i Danske, a selektor Ivaylo Petev je dobio dvije loše vijesti.

Nakon što su svoj nastup zbog povreda otkazali Miroslav Stevanović, Gojko Cimirot i Sead Kolašinac te umjesto njih pozive dobili Damir Sadiković, Ajdin Nukić i Vladan Danilović, ljekarski tim naše reprezentacije je ustanovio da zbog problema a aduktorom neće moći igrati ni Stjepan Lončar.

Također, Dario Šarić ima problema s povredom mišića prednje natkoljene lože te će u narednom periodu biti donesena odluka o tome da li će biti u konkurenciji za predstojeće utakmice.

Poznato je i da će na pripreme kasniti Nikola Vasilj i Dennis Hadžikadunić, kao i da u timu neće biti Edina Džeke i Miralema Pjanića koji su pošteđeni.

Selektor Ivaylo Petev je kazao da će svi igrači koji su na raspolaganju dobiti minutažu.

"Siguran sam da ćemo se dobro pripremiti za utakmice sa Crnom Gorom i Danskom, mada imamo puno povrijeđenih igrača. Trenutno je u ekipi 14 nogometaša do 23 godine i to je dobra prilika za njih da pokažu svoj kvalitet i nametnu se. Svima ćemo dati šansu i nadam se da će je iskoristiti“, poručio je Petev.

Prvi trening će Zmajevi obaviti danas u kampu FK Sarajevo u Butmiru od 18 sati.

Utakmica protiv Crne Gore igra se 2. juna na stadionu Grbavica, a potom 6. juna slijedi gostovanje Danskoj.