Nezadovoljan izborom
93

Ljubomoran na Messija? Ronaldo izjavom o Zlatnoj lopti podigao prašinu

N. K.
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Nezadovoljstvo ishodom nagrade za najboljeg nogometaša godine traje već neko vrijeme budući da nisu svi bili zadovoljni izborom, a među njima je i portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo.
Kao osvajač čak pet Zlatnih lopti sigurno da Ronaldo ima kredibilitet ocijeniti nagradu pa je iskoristio tu priliku u jednom od intervjua koji je podigao prašinu.
"Zlatna lopta i The Best gube kredibilitet. Ne znači da Messi to nije zaslužio, ili Haaland ili čak Mbappe... ali brojke su tu i brojke ne varaju. Morate uzeti u obzir cijelu sezonu. Brojke su činjenice", izjavio je Ronaldo za Record.

Nema sumnje da je Portugalac u ovoj izjavi mislio na sebe jer je upravo on najbolji strijelac svijeta s postignuta 54 pogotka u dresu Al-Nassra. Tako su shvatili i mnogi korisnici društvenih mreža, a mnogi od njih konstatuju kako je Ronaldo samo ljubomoran na Argentinca.

Podsjetimo, Messi još uvijek "živi" na račun osvojenog Svjetskog prvenstva s Argentinom, a nedavno je konačno jedna nagrada završila u rukama drugog nogometaša. Nakon što je Messi osvojio Zlatnu loptu i nagradu FIFA-e za najboljeg igrača 2023. godine, jednu nagradu osvojio je i Erling Haaland.

Norvežanin je nagrađen kao najbolji igrač svijeta u 2023. na ceremoniji Dubai Globe Soccer Awards, kojoj je prisustvovao i Ronaldo. Portugalac je tada jasno pokazao ko je njegov favorit u izboru za ovu nagradu budući da je prije proglašenja pokazivao na sjajnog napadača Manchester Cityja.