Premiership
73

Liverpool savladao Watford i preuzeo lidersku poziciju od Manchester Cityja

E. B.
Jota postiže gol za Liverpool (Foto: EPA-EFE)
Jota postiže gol za Liverpool (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Liverpoola su savladali Watford u 31. kolu engleskog Premershipa rezultatom 2:0 i preuzeli lidersku poziciju na tabeli.

Liverpool je napadao od prve minute, a Watford je svoju šansu tražio iz kontranapada. Upravo su gosti na Anfieldu prvi zaprijetili nakon brze kontre u 22. minuti kada je Juraj Kucka izašao sam na Allisona iskosa sa lijeve strane, no golman Liverpoola je fantastično odbranio.

U nastavku akcije nakon samo tridesetak sekundi Redsi su poveli. Joe Gomez je ubacio sa desne strane, golman gostiju Ben Foster je pogrešno procijenio let lopte, a Diogo Jota je to iskoristio i glavom pogodio za 1:0.

Jota je zaprijetio i u 38. minuti, no Foster je ovaj put bio na visini zadatka i spasio svoju ekipu.

Watford je prvi zaprijetio i u drugom poluvremenu kada je Joao Pedro primio loptu u kaznenom prostoru, ali je šutirao pored gola i upropastio veliku šansu za 1:1.

Liverpool je posao završio u 89. minuti. Kucka je nakon kornera za Liverpool srušio Jotu, a sudija Stuart Atwell je nakon asistencije VAR-a dosudio penal kojeg je u gol pretvorio Fabinho za konačnih 2:0.

Liverpool je ovom pobjedom, barem privremeno, preuzeo lidersku poziciju od Manchester Cityja koji od 16 sati gostuje kod Burnleyja.

Rezultat i strijelci:

Liverpool - Watford 2:0 (Jota 22', Fabinho penal 89')

Tabela: