Nogomet
18

Liga prvaka: Remi PSG-a i Chelseaja, Bayern bez pobjede u Ukrajini

Piše: A. D.
(Foto: EPA)
Prva dva meča osmine finala Lige prvaka ponudila su dva remija i svega dva pogotka.

PSG i Chelsea su remizirali na Parku prinčeva, a sa konačnih 1:1 zadovoljniji mogu biti gosti kojima će na uzvratu u Londonu za prolazak dalje biti dovoljan i remi bez pogodaka.

PSG je nakon nekoliko poluprilika na otvaranju prvi put ozbiljnije zaprijetio u 34. minuti nakon kornera Lavezzija i udarca glavom Cavanija koji je uspješno odbranio Courtois.

Dvije minute kasnije gosti su poveli pogotkom Branislava Ivanovića. Terry je centrirao, Cahill loptu proslijedio do Ivanovića koji je udarcem glavom pogodio gol Parižana.

Domaćin je izjednačio u devetoj minuti drugog poluvremena pogotkom Cavanija nakon centaršuta Matuidija sa lijeve strane.

Mogao je PSG i do vodstva samo šest minuta kasnije kada Zlatan Ibrahimović nije iskoristio povoljnu situaciju u kojoj se našao. Lopta se nakon njegovog udarca i odbrane Courtoisa odbila do Cavanija, ali je na putu do gola pogodila Terryja, a potom i Azpilicuetu.

U 80. minuti prijetio je Cavani, a lopta je nakon solo prodora i udarca otišla pored gola. U prvoj minuti sudijske nadoknade Courtois je ponovo spasio Chelsea, i ovog puta nakon pokušaja Zlatana Ibrahimovića.

U drugom susretu favorizovani Bayern nije uspio na neutralnom terenu poraziti Shakhtar. Meč je završen rezultatom 0:0.

Bavarci su u posljednjih 25 minuta igrali sa deset igrača pošto je Xabi Alonso zaradio dvije javne opomene. Bayern će prolazak u četvrtfinale tražiti na Allianz Areni u Munchenu.

Osmina finala Lige prvaka:

PSG – Chelsea 1:1 Shakhtar – Bayern 0:0