Nogomet
0

Liga prvaka: Poznato sedam četvrtfinalista

FENA
Arsenal, AC Milan, Benfica i Lyon plasirali su se u četvrtfinale nogometne Lige prvaka.

Arsenal je u uzvratnom susretu osmine finala u Londonu igrao neriješeno 0:0 sa Real Madridom, ali je zahvaljujući pobjedu u prvom meču u Madridu izborio dalji plasman.

AC Milan je nakon remija u Muenchenu u uzvratnom susretu osmine finala u Milanu savladao Bayerna sa 4:1, te sa ukupnih 5:2 došao do četvrtfinala.

Golove za AC Milan postigli su Inzaghi u 8. i 47. Ševčenko u 25. i Kaka u 59. minuti, dok je jedini pogodak za Bavarce postigao Ismael u 35. minuti.

Portugalska Benfica je u gostima savladala aktuelnog evropskog prvaka Liverpoola sa 2:0, te sa ukupnih 3:0 prošla u četvrtfinale. Golove za ekipu iz Lisabona postigli su Simao u 36. i Miccoli u 89. minuti.

Francuski Lyon je nakon pobjede u prvom meču u Eindhovenu i u uzvratnom susretu osmine finala savladao PSV sa 4:0, te sa ukupnih 5:0 prošao dalje.

Plasman u četvrfinale jučer su izborili Barcelona, Juventus i Villarreal, dok će ime posljednjeg četvrtfinaliste biti poznato 14. marta, kada se sastaju Inter i Ajax.

Rezultati uzvratni susreta osmine finala: srijeda: AC Milan (Ita) - Bayern (Njem) 4:1 (ukupno 5:2) Arsenal (Eng) - Real Madrid (Špa) 0:0 (0:1) Liverpool (Eng) - Benfica (Por) 0:2 (0:3) Lyon (Fra) - PSV Eindhoven (Hol) 4:0 (5:0)

utorak: Barcelona - Chelsea 1:1 (3:2) Juventus - Werder 2:1 (4:4, Juventus ide dalje) Villarreal - Rangers 1:1 (3:3, Villarreal ide dalje)

Izvlačenje parova četvrtfinala bit će obavljeno 10. marta u Parizu, dok su četvrtfinalani susreti na rasporedu 28. marta i 5. aprila.