Čast i odgovornost
41

Liga prvaka ponovo stiže u Sarajevo, SFK 2000 domaćin kvalifikacionog turnira

D. P.
SFK ulazi s velikim očekivanjima i u ovu sezonu (Foto: SFK 2000 Sarajevo)
SFK ulazi s velikim očekivanjima i u ovu sezonu (Foto: SFK 2000 Sarajevo)
Voljom današnjeg žrijeba odlučeno je da će Sarajevo biti domaćin kvalifikacionog turnira za najelitnije nogometno takmičenje za žene, Ligu prvaka.

SFK 2000 Sarajevo ponovo će našu zemlju predstavljati u takmičenju najboljih ekipa Evrope, a naš glavni grad ponovo će imati čast da organizuje kvalifikacioni turnir za ulazak u Ligu prvaka.

Višestruke šampionke BiH tako će kao domaćin imati priliku da igraju u kosturu zajedno s Osijekom (Hrvatska), Vorsklom (Ukrajina) i Florom Talinn (Estonija).

Kvalifikacioni turnir igrat će se 6. i 9. septembra 2023. godine po sistemu polufinala i finala.

"Ukazana nam je velika čast određivanjem domaćinstva kvalifikacija za UEFA Ligu prvaka. Uložit ćemo maksimalne napore kako bismo bili dobri domaćini i kako bi sve bilo na najvišem nivou. Vjerujemo da će grad Sarajevo opravdati očekivanja kao sportska destinacija, gdje će naši gosti zaista uživati. Pred nama je mnogo posla, kako na terenu, tako i van njega i sigurno ćemo spremno dočekati predstojeće utakmice", poručuju iz SFK 2000 Sarajevo.

Napominjemo, SFK 2000 Sarajevo će u prvom susretu igrati protiv ŽNK Osijek iz Hrvatske. U drugom susretu sastaju se Vorskla iz Ukrajine i Flora Talinn iz Estonije, a pobjednici ovih mečeva igrat će 9. septembra za prolaz u naredni krug takmičenja.