Jamie Carragher
0

"Liga prvaka je kvalitetnija od SP-a"

FENA
Jamie Carragher (Foto: AFP)
Jamie Carragher (Foto: AFP)
Stoper engleske nogometne reprezentacije i Liverpoola Jamie Carragher izjavio je da je Liga prvaka jače takmičenje od Svjetskog prvenstva.

Carragher je svoju tvrdnju zasnovao na činjenici da veliki klubovi mogu da kupuju nogometaše koje žele, bez ograničenja kada je u pitanju njihova nacionalnost.

"Stalno pričamo o tome da li je SP korak više za nas igrače, ali slažem se s onim što je Jose Mourinho rekao prije neki dan", kazao je Carragher za "Mirror".

"Liga prvaka je najviši nivo takmičenja zato što timovi mogu da kupe koga god žele. Kada su u pitanju igrači koji su na terenu, mislim da bi Barcelona, kao i ostali najjači timovi u Evropi, savaladala Brazil ili Španiju", rekao je Carragher.

Liverpoolov veteran smatra da su igrači opušteniji kada igraju za klubove, što dozvoljava zvijezdama da igraju bolje, što i samo takmičenje, Ligu prvaka, čini boljim.

"Pritisak kada igrate za reprezentaciju je veći nego kada igrate za klub. Mnogi igrači igraju bolje za klubove pošto su na to navikli i rekao bih da su kasnije faze Lige prvaka veći spektakl. Ali ono što je drugačije je pritisak koji imate kada igrate za nacionalni tim, pošto na terenu predstavljate svakoga", rekao je Carragher.

Osvrnuo se i na svog saigrača iz reprezentacije Engleske, golmana Roberta Greena, čijom je greškom ispuštena pobjeda u meču sa SAD-om.

"Pogledajte šta se dogodilo Robertu Greenu. On je sada u centru pažnje. Kada napravite grešku za klub, ne biste toliko bili u centru pažnje kao kada je u pitanju reprezentacija", zaključio je Carragher.