Nogomet
0

Liga prvaka: Fener protiv Arsenala, Dinamo dočekuje Austriju

Klix.ba
Nogometaši Fenerbahcea (Foto: AFP)
Nogometaši Fenerbahcea (Foto: AFP)
Večeras će biti odigrano pet preostalih prvih susreta playoffa Lige prvaka, a nazanimljivije bi moglo biti u susretu Fenerbahcea i Arsenala.

Dinamo Zagreb - Austria Wien

Dinamo će u dvomeču s Austrijom tražiti treći plasman zaredom u grupnu fazu Lige prvaka. Zagrepčani prvu utakmicu igraju pred svojom publikom na Maksimiru, u kojoj će pokušati ostvariti dobar rezultat uoči revanša u Beču. Trener Austrije, Nenad Bjelica, bivši je reprezentativac Hrvatske, tako da dobro poznaje svoje protivnike. Međutim, pitanje je da li će to biti dovoljno s obzirom da je Dinamo favorit u ovom duelu.

Ludogorec - Basel

Ludogorec je prije ove sezone u Evropi igrao samo s Dinamom iz Zagreba i bio je eliminisan, a ove sezone je nakon eliminacije Slovana i Partizana na pragu grupne faze Lige prvaka. Na tom putu bugarskom prvaku stoji Basel, koji je zasigurno mnogo opasniji protivnik, s obzirom da je švicarska ekipa prošle sezone igrala u polufinalu Evropske lige. No, u nogometu je sve moguće.

Steaua - Legia

Steaua se pokušava plasirati u grupnu fazu Lige prvaka prvi put nakon pet godina, a protivnik u playoffu će biti Legia, poljski šampion koji i duže čeka na ulazak u grupnu fazu. Steaua je bila evropski prvak 1986. godine, dok je Legija prvi i posljednji put nastupila u grupnoj fazi u sezoni 1995/1996. Koji klub će prekinuti svoj post, ostaje da se vidi.

Schalke - PAOK

Schalke je tokom ljeta doveo nekoliko pojačanja te se zvaničnici i navijači ove njemačke ekipe nadaju značajnom uspjehu u Ligi prvaka. Schalkeov protivnik će biti grčki PAOK, koji je zamijenio diskvalifikovanu ekipu Metalista iz Kharkiva. Njemačka ekipa je u ovom dvomeču apsolutni favorit.

Fenerbahce - Arsenal

Arsenal putuje u Istanbul kako bi izborio 16. grupnu fazu Lige prvaka u nizu, a sada već iskusna ekipa Fenerbahcea je zasigurno teška prepreka. Posljednji susret ove dvije ekipe je bio u sezoni 2008/2009. kada je Arsenal bio bolji na gostovanju kod Fenera rezultatom 5:2. Topnici su tako prekinuli niz turske ekipe bez poraza, koji je iznosio 15 utakmica. Mnogi vjeruju da će ovo biti jedan od najzanimljivijih okršaja playoffa Lige prvaka.

Sve utakmice se igraju u terminu od 20:45 sati.