Nogomet
0

Leotar i Sarajevo igraju novu utakmicu 10. marta

NINA
Foto: hordezla.org
Foto: hordezla.org
Nova utakmica između Leotara i Sarajeva igraće se 10. marta.

Takmičarska komisija Nogometnog saveza BiH na današnjem sastanku donijela je odluku da se prekinuta utakmica 16. kola Premijer lige BiH između Leotara i Sarajeva odigra 10. marta na stadionu Police u 14 sati.

"Komisija je donijela odluku jednoglasno", izjavio je predsjednik Takmičarske komisije NS-a BiH Milorad Lale. Iako je utakmica prekinuta u 35. minuti kod rezultat 1:0 za goste (Sarajevo), utakmica će se igrati od početka, a ne od trenutka u kojem je prekinuta.

Milorad Lale ističe da oko toga nema nikakve dileme, jer su propozicije pravilnika NS-a BiH jasne. No, s takvom odlukom ne slažu se u Upravi Nogometnog kluba Sarajevo.

Za utorak je najavljena sjednica Upravnog odbora na kojoj će klub donijeti službeni stav, a predsjednik FK Sarajevo Faruk Hadžibegić najavljuje žalbu.

"Dugo godina sam u Francuskoj, gdje je običaj da se utakmica koja je prekinuta zbog loših vremenskih uvjeta nastavi od trenutka kada je prekinuta. U utorak ćemo imati sjednicu Upravnog odbora na kojoj ćemo odlučiti što nam je činiti, ali u svakom slučaju tražit ćemo da sudac Zovkić ne sudi ponovljenu utakmicu.", kazao je Hadžibegić.