Pojavio se snimak
36

Legendarni Miura (56) vratio se u Evropu, a evo kako zapravo izgleda nogomet kojeg igra

D. P.
Miura nema namjeru stati (Foto: Screenshot)
Miura nema namjeru stati (Foto: Screenshot)
Legendarni japanski nogometaš Kazuyoshi Miura nedavno se u 57. godini vratio u evropski nogomet, a sada se na internetu pojavio snimak kako to izgleda kada čovjek u tim godinama igra nogomet.

Miura je najstariji profesionalni nogometaš u historiji. Iznenađujuća vijest nedavno se ispostavila tačnom, a to je da se ovaj i više nego iskusni Japanac vraća u Evropski nogomet.

Potpisao je za portugalskog drugoligaša Oliveirense. Tu je, tačnije, stigao na posudbu iz japanske Yokohame. Međutim, još uvijek nije zaigrao, ali se proteklih dana na YouTube kanalu pojavio snimak njegovih poteza s terena kada je posljednji put igrao.

Miura je posljednju utakmicu odigrao prije nešto više od godinu i po dana. Kompilacija njegovih poteza snimljena je dok je imao 55 godina na leđima, a kako to izgleda kada se čovjek u tim godinama nađe na terenu, pogledajte u prilogu.

Zanimljivo, kompilacija koja je prošlog mjeseca objavljena na YouTubeu, već je skupila 2,5 miliona pregleda i postala je viralna.

Ovaj posuđeni igrač iz Yokohame posljednji je aktivni nogometaš koji se pojavio na popularnoj igrici FIFA 96.

Karijeru je započeo davne 1986. godine, a igrao je za brazilski Santos, zagrebački Dinamo, Vissel Kobe i Genou. Za reprezentaciju Japana odigrao je 89 utakmica i postigao je čak 55 golova.