Osvrnuo se na Messija
60

Legendarni Lahm sjajno objasnio zašto je Argentina favorit na SP-u, dotakao se 2014. godine

D. P.
Messi još uvijek sanja pehar (Foto: EPA-EFE)
Messi još uvijek sanja pehar (Foto: EPA-EFE)
Legendarni njemačk nogometaš Philipp Lahm smatra Argentinu najvećim favoritom za osvajanje Svjetskog prvenstva u Kataru, a to je objasnio na vrlo interesantan način.

Argentina je nakon penal-drame izborila polufinale Mundijala preko Nizozemske, a tu će igrati protiv Hrvatske, koja je također nakon penala bila bolja od favorizovanog Brazila.

Ispadanjem Brazila, Argentina je postala prvi favorit za osvajanje prvenstva prema mišljenju svjetskih kladionica, a favoritom ih smatra i Philipp Lahm.

Njemački nogometaš porazio je Argentinu u finalu Svjetskog prvenstva 2014. godine, a sada je pronašao i razliku između tog sastava Gaučosa, i onog današnjeg.

"Argentina je moj favorit na Svjetskom prvenstvu. Te 2014. godine činilo se da svi igrači čekaju Lionela Messij da riješi sve na terenu protiv nas, a u 2022. godini oni svi igraju za njega", rekao je Lahm i tu pronašao bitnu razliku.

Inače, Lahm se nakon okončanja karijere pronašao u stručnom analiziranju i komentarisanju utakmica, a tako danas radi za ugledni Guardian.