Nogomet
2

Legenda irskog nogometa Liam Brady: Možemo biti zadovoljni i s porazom od 1:0

Klix.ba
Liam Brady, lijevo (Foto: EPA)
Liam Brady, lijevo (Foto: EPA)
Nekadašnji nogometaš Arsenala i Republike Irske, Liam Brady izjavio je kako smatra da bi poraz od 1:0 bio sasvim prihvatljiv rezultat, koji bi Ircima pružio dobre šanse pred revanš susret koji će biti odigran 16.11.

Kako je istakao Irska će susret u Zenici započeti bez nekih od svojih najvažnijih igrača, što će značajno umanjiti šanse za pobjedu.

"S obzirom na sve okolnosti smatram da bi idealan rezultati bio 0:0, mada možemo biti zadovoljni ako izgubimo i sa 1:0. Deficit od samo jednog gostujućeg gola je nešto što nam pruža solidne šanse u revanšu", rekao je bivši asistent selektora nogometne reprezentacije Republike Irske.

Dodao je kako bi najbolja taktika za Irce bila zaustaviti protok lopte do naših napadača od kojih, prema njegovim riječima, prijeti najveća opasnost.

"Koliko sam zaključio iz prethodnih utakmica Bosne i Hercegovine, Bosance je najbolje pritisnuti na sredini terena. Na taj način bi njihovim veznjacima bilo onemogućeno slanje lopti prema napadačima. Mislim da bi najbolja opcija bilo da naš selektor na teren izvede nekoliko jakih i visokih veznjaka", smatra Brady.

Liam Brady važi za jednu od najvećih legendi irske nogometne reprezentacije za koju je odigrao ukupno 72 utakmice i postigao devet golova. Tokom karijere igrao je za londonski Arsenal, čiji je dres nosio sedam godina, te za Juventus i Inter.