Izigrao klub
0

Legenda Intera ogorčena: Razočaran sam u Lukakua, nije se ponio kao čovjek

N. K.
Lukaku i Zanetti iz sretnijih vremena
Lukaku i Zanetti iz sretnijih vremena
Penzionisana nogometna legenda Javier Zanetti u intervjuu za La Gazzettu Dello Sport poručio je kako ga je razočaralo ponašanje Romelua Lukakua.
Belgijanski napadač je prošlu sezonu proveo u Interu na posudbi iz Chelseaja, ali zbog povreda nije mogao doći u formu i ozbiljnije pomoći klubu.
Odnosi Lukakua i Intera urušili su se kada je otkriveno da je Lukaku primao ponude drugih klubova, iako se Inter nadao da će ga otkupiti od Chelseaja

"S obzirom na to šta mu je Inter dao, očekivali smo da će se drugačije ponašati, kao profesionalac i čovjek. Ima pravo ići gdje želi, ali mogao nam je prije reći. Niko nije veći od kluba. Kada gradiš ekipu, moraš razmisliti o tome koga dovodiš u svlačionicu", rekao je Zanetti, inače trenutno potpredsjednik Intera.

Podsjetimo, Lukaku je do 2026. pod ugovorom s Chelseajem, ali engleski klub ga također ne želi pa belgijska zvijezda traži novu sredinu.

Iako je prošle sezone postigao 14 golova uz sedam asistencija u 37 nastupa, to je daleko od sezone 2020/21. kada je s 30 golova i 10 asistencija vodio Inter do naslova italijanskog prvaka.