Nogomet
0

Lede Muharemović: Želimo prekinuti neslavnu tradiciju protiv Željezničara

Piše: D. B.
U nedjelju se na stadionu Grbavica igra mali gradski derbi između Željezničara i Olimpica. Vukovi su veoma motivisani da napokon prekinu dominaciju Plavih u međusobnim okršajima.
Veldin Muharemović
Veldin Muharemović

Nogometaš Olimpica Veldin Muharemović očekuje naporan meč na Grbavici protiv aktuelnog prvaka BiH i smatra da će njegov tim imati svoje šanse da osigura povoljan rezultat.

"Ekipa smo koja ide od utakmice do utakmice, tako da je i u ovom slučaju ista stvar. Protiv Željezničara imamo imperativ dobrog rezultata samim tim što imamo neslavnu tradiciju, ali tradicija je tu da se ruši i to nam je želja. Naravno, mi kao ekipa moramo pobjeđivati i snažnije protivnike ako želimo mjesto u vrhu tabele. Prva od tih utakmica je u nedjelju i bit će na TV-u tako da je i to dodatni motiv za svakog igrača ponaosob da se predstavi u najboljem svjetlu. U svakom slučaju očekuje nas izuzetno težak meč. Željo je kao i mi u nekom ritmu toplo-hladno, tako da sam siguran da ćemo imati svoje šanse i da ćemo dati sve od sebe za povoljan rezultat", izjavio je Muharemović za portal Klix.ba.

Olimpic ove sezone igra u promjenjivoj formi. Bili su u samom vrhu, a sada su peti na tabeli.

"Nakon što se teškom mukom se iskristalizovala prva ekipa, koja je realno kvalitetna i koja je u početku dobro igrala i pokazala je kvalitet na terenu te nagovjestila dobru jesen, zadesile su nas povrede i suspenzije. Trener je bio prinuđen rotirati i to je razlog oscilacija. Ipak, treba biti realan i uvidjeti da se ekipa skupila pred sam početak prvenstva, a neki igrači su stigli i nakon početka sezone. Promjenjiva forma ne treba čuditi ljude koji se imalo razumiju u nogomet. Sve u svemu, zadovoljni smo, a zadovoljstvo bi bilo i veće da imamo koji bod više", kazao je Muharemović.

Što se tiče lične forme, Veldin je bio zadovoljan u početku, ali je uslijedila povreda, nakon koje se polako vraća.

"Igrao sam u prva četiri kola i bio sam zadovoljan, kako igrom ekipe, tako i svojim performansama na terenu. Išlo je sve kako treba i onda je došla ta nezgodna povreda, upala donjeg dijela trbušnog zida, pa sam morao pauzirati četiri sedmice. Sada se polako vraćam i pomažem ekipi koliko mogu. Što se tiče moje forme, povreda je ostavila traga, ali se nadam da ću nakon nadolazeće reprezentativne pauze biti potpuno fit", rekao je popularni Lede.

Veldin Muharemović
Veldin Muharemović

Olimpic će u osmini finala Kupa BiH igrati protiv Gruda.

"Znamo da je Kup BiH takmičenje u kojem nerijetko bude iznenađenja, ali ipak mogu reći da smo imali sreće, jer smo mogli dobiti mnogo teže protivnile. Favoriti smo protiv Gruda i tako ćemo se i postaviti. Imamo visoke ambicije u Kupu BiH i prolazač u četvrtfinale ne smije doći u pitanje", jasan je bio Lede.

On smatra da Vukovi imaju potencijala da osvoje poziciju u BHT Premijer ligi BiH koja na kraju sezone donosi takmičenje u Evropi.

"Ekipa je spoj mladosti i iskustva. Mlađi igrači su pokazali da se na njih može računati. Oni još uvijek napreduju, a uz nas starije će im biti lakše. Nemamo mnogo igrača u ekipi, nemamo onu potrebnu širinu, ali ne smijemo se žaliti. Pred nama je mnogo utakmica i moramo se koncentrisati da osvojimo maksimalan broj bodova s igračima koje imamo. Treba nam i pojačanja, ali do tada se moramo fokusirati na utakmice i iz postojećeg kadra izvući maksimum", rekao je Muharemović i dodao da ove sezone očekuje neizvjesno prvenstvo do samog kraja.

Utakmica između Željezničara i Olimpica se igra u nedjelju na stadionu Grbavica s početkom u 19 sati.