Prevarant
154

Lažni Xabi Alonso šalje poruke navijačima Liverpoola, traži novac za let u Englesku

N. M.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Liverpool će na kraju sezone ostati bez trenera jer je odlazak nakon devet godina najavio Jurgen Klopp, a glavna želja navijača što se tiče njegovog nasljednika je Xabi Alonso.

Takvu situaciju je pokušao iskoristiti još uvijek nepoznati prevarant na Tajlandu, koji je napravio lažni profil na Instagramu, pod nazivom Xabi Alonso i krenuo u akciju.

Prevarant se javljao navijačima Liverpoola i tražio od svakog donaciju u iznosu od 300 bahta, što iznosi otprilike oko 8 eura, a sve kako bi "sakupio novac za avionsku kartu za Liverpool".

"Ja sam Xabi Alonso, vodit ću Liverpool sljedeće sezone, ali nedostaje mi novca za let do Liverpoola", stoji u poruci napisanoj na tajlandskom, a zbog svega se oglasila tamošnja policija i upozorila navijače.

"Navijači Liverpoola, smirite se. Xabi još nije menadžer, ali već postoji prevarant", stoji u policijskom saopćenju objavljenom na Facebooku.

Podsjećamo, bivši veznjak Liverpoola i Real Madrida trenutno na fantastičan način s klupe predvodi Bayer Leverkusen, Apotekari su lideri Bundeslige i mogli bi čudesno prekinuti dominaciju Bayerna koja traje 11 godina.