Nogomet
0

Laporta: Nema cijene za Messija

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Joan Laporta (47), predsjednik nogometnog kluba Barcelona, izjavio je da ne postoji cijena za koju bi iz svog tima pustili ikonu Barcelone, Argentinca Lea Messija.

Messi je stalno atraktivno ime na tržištu, pa tako ga je u jednom razdoblju želio Juventus, sada su njegovim mogućim transferom opčinjeni u Chelseaju i Manchester Cityju, no Laporta mirno odgovara na takve vijesti.

'Nema previše filozofije. Messija nećemo prodavati i tačka. Može nam se ponuditi bilo kakva cijena, ali za Argentinca nema prave cijene. Sve je malo', rekao je Laporta i nastavio:

'Kada govorimo o Messiju, ne smijemo uopće spominjati novac. On je najbolji svjetski nogometaš koji je kod nas došao sa 12 godina. Pomagali smo istovremeno jedni drugima. Kod nas se razvijao i ponosan sam na Barcelonu što smo izgradili takvog genijalnog nogometaša i čovjeka. Novac taj odnos ne može prekinuti.

Messi je prošle godine bio drugi u izboru za najboljeg nogometaša svijeta (iza Cristiana Ronalda), a za Barcelonu je u 149 utakmica postigao 72 pogotka. U prosjeku je blizu jednog pogotka u 180 minuta.