Engleska
0

Lampard: Spremni smo za naslov svjetskih prvaka

Totalsport
Engleski nogometni reprezentativac i veznjak Chelseaja, Frank Lampard (31), smatra da Engleska napokon ima igru koja je može dovesti u samu završnicu SP-a.
  • Kad je u pitanju reprezentacija, nikad se nisam osjećao tako samopouzdano uoči utakmica kao što se osjećam sada – rekao je za The Sun jedan od najvažnijih igrača Fabija Capella, započevši tako sezonu koja završava Svjetskim prvenstvom u Južnoafričkoj Republici za Engleze tradicionalno optimističnim najavama.

  • Kontrast u odnosu na ranije godine ogroman je. Prije smo u utakmice ulazili sa strahom da ćemo izgubiti, tako da je ovo vrlo ugodna promjena. Istina, zabrinut sam od padanja u zamku. Kada me pitaju jesmo li spremni za velike stvari u JAR-u, i ja kažem da jesmo, očekivanja rastu.

  • No, jasno je da ovaj put možemo osvojiti naslov svjetskih prvaka. Igramo dobro i to traje određeno vrijeme, tako da se na svakom koraku osjeća samopouzdanje i zajedništvo.

Engleska je jedini put bila svjetski prvak na svom terenu 1966. godine. Kasnije su najdalje Englezi došli do polufinala u Italiji 1990. godine, kada ih je s klupe predvodio nedavno preminuli Bobby Robson. U kvalifikacijskoj skupini za SP imaju briljantan učinak od sedam pobjeda u sedam utakmica.

  • Jedna od stvari koje je ova momčad trebala jest naučiti biti momčad teška za pobijediti. To je kamen-temeljac i sve se u nastavku nadograđuje na to.