Dobro je prošao
31

Kurt Zouma dobio najblažu moguću kaznu iako je priznao krivicu za udaranje mačke

K. H.
Kurt Zouma (Foto: Instagram)
Kurt Zouma (Foto: Instagram)
Defanzivac West Hama Kurt Zouma nedavno je priznao krivicu za udaranje mačke, a sada je ovaj nogometaš dobio kaznu od 180 sati društveno korisnog rada i samim tim može se reći da je izbjegao teže sanckije.

Spomuenuti nogometaš (27) je 6. februara snimljen kako udara bengalsku mačku u svojoj vili vrijednoj dva miliona funti, a kamerom je sve zabilježio njegov brat. Povremeni francuski reprezentativac na snimku podiže mačku i potom je udara, a zatim juri životinju po kuhinji pred djetetom, dok se snimatelj smije u pozadini.

Zouma se, jasno, odmah izvinio zbog nepromišljenog poteza, a njegov West Ham ga je kaznio sa 250.000 funti. Taj novac je, kako su naveli mediji u Engleskoj, otišao na adrese devet azila.

Također, sponzori Adidas i Vitality su prekinuli saradnju s Francuzom, a na kraju svega tamošnja vlast kaznila ga je sa 180 sati društveno korisnog rada.

Zouma je ranije priznao da je udario mačku te da je ganjao po stanu čime je izazvao fizičku i psihičku traumu za životinju, a koja mu je odmah oduzeta.