Nogomet
10

Kup BiH: Plemići zadovoljni žrijebom, Širokobriježani spremni za borbu na dva fronta

Piše: D. B.
Nakon obavljenog žrijeba parova polufinala Kupa BiH reakcije predstavnika bh. premijerligaša su podijeljene.

Olimpic i Zrinjski su prvi polufinalni par Kupa BiH. U klubu s Otoke bi bili zadovoljniji da su kojim slučajem u prvom susretu gosti, ali će biti suprotno.

"Ekipa Zrinjskog je izuzetno kvalitetna, dobro se poznajemo. Volio bih da prvu utakmicu igramo u Mostaru, ali je žrijebom odlučeno drugačije. Ipak, vjerujem u kvalitet naše ekipe i plasman u finale Kupa BiH", izjavio je potpredsjednik Olimpica Faruk Hadžović.

U Zrinjskom su zadovoljni time što će protivnik u polufinalu biti Olimpic i vjeruju da će nastupiti u finalu.

"Objektivno, dobili smo protivnika po mjeri. Sve četiri ekipe u polufinalu su vrlo kvalitetne, tako da možemo biti zadovoljni što smo izvukli FK Olimpic. Nadamo se da ćemo u dvije utakmice biti bolja ekipa", rekao je direktor HŠK Zrinjski Ivan Beus

Nakon što je eliminisala favorizirano Sarajevo, ekipa Borca će u polufinalu odmjeriti snage s jesenjim prvakom i aktuelnim liderom Premijer lige BiH Širokim Brijegom. Banjalučani smatraju da su dobili najtežeg protivnika.

"Izvukao sam najtežeg protivnika, baš kao i prošli put kada nam je protivnik bio FK Sarajevo, ali smo prošli dalje. Sada smo dobili najozbiljniju ekipu u polufinalu, a to je definitivno Široki Brijeg. No, igrat ćemo hrabro, pa ako prođemo, idemo do Evrope", kazao je direktor Borca Robert Zrilić.

Široki Brijeg očekuje plasman u finale. Za Širokobriježane borba na dva fronta neće predstavljati problem.

"U ovoj fazi takmičenja izbor je bio sužen. Zbog toga nismo mnogo razmišljali o protivnicima u polufinalu. Maksimalno ozbiljno ćemo shvatiti duele s Borcem. Sad moramo ići do kraja, jer ako u predstojeće dvije utakmice ne napravimo nešto, bit će kao da do sada ništa nismo ni uradili. Cilj nam je da iskoristimo dobru formu iz prvenstva i nadam se plasmanu u finale. Borba na dva fronta ne bi trebala biti problem", jasan je bio glavni sekretar Širokog Brijega Dragan Soldo.

Prve utakmice se igraju 15. aprila u 16:30, odnosno 19:30 sati, a revanši četrnaest dana poslije u 17:00 i 20:00 sati.