Nogomet
23

Kup BiH: Blamaža i ispadanje Veleža, pobjede Borca i Širokog Brijega

Klix.ba
(Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Novo razočarenje svojim navijačima priuštili su fudbaleri Veleža koji su danas u Mostaru poraženi od Slobode iz Novog Grada rezultatom 1:0 čime su se oprostili od Kupa BiH.

Ubjedljiv trijumf ostvario je Široki Brijeg nad Rudarom iz Prijedora rezultatom 5:0, dok je Borac kao gost porazio Mladost Gacko minimalnim rezultatom.

Velež – Sloboda Novi Grad 0:1

Meč u Vrapčićima počeo je crvenim kartonom za Amera Mahinića već u petoj minuti, a za nastavak agonije rođenih pet minuta kasnije pobrinuo se Marko Ćulibrk pogotkom za 0:1. U nastavku Mostarci nisu uspijevali napraviti suvislu akciju iako su imali loptu mnogo više u svom posjedu. Prijetio je mladi Demir Peco, a kasnije i Mirza Ćemalović, ali promjene rezultata nije bilo. Seriju promašaja nastavili su Mustafa Kodro i Dejan Janković, da bi u samom finišu stativu gostujućeg gola pogodio Anes Haurdić nakon centaršuta Dine Ćemalovića.

Široki Brijeg – Rudar Prijedor 5:0

Širokobriježani su od starta utakmice bili mnogo boji tim, a inicijativa je pogotkom krunisana u 28. minuti. Strijelac je bio Luka Menalo. Minutu kasnije za 2:0 pobrinuio se Jure Ivanković. Isti igrač u finišu prvog poluvremena postigao je pogodak za 3:0. Trijumf domaćina u nastavku su potvrdili Menalo svojim drugim golom i Buhač koji je bio precizan u 51. minuti.

Mladost – Borac 0:1

Meč u Gacku nije protekao u obostrano otvorenoj igri. Gosti su imali inicijativu, ali su najbliži pogotku sredinom drugog poluvremena bili domaći igrači koji su pogodili stativu. U finišu je Borac ipak uspio postići pogodak, a strijelac je bio Toni Jović koji je iskoristio udarac sa bijele tačke.

Rezultati:

Velež – Sloboda Novi Grad 0:1 Mladost Gacko – Borac 0:1 Široki Brijeg – Rudar Prijedor 5:0