Nogomet
47

Kozak: Iza reprezentacije BiH stoji nacija; Štefanik: Džeko i Ibišević najopasniji

Klix.ba
Jan Kozak, selektor reprezentacije Slovačke
Jan Kozak, selektor reprezentacije Slovačke
Reprezentativac Slovačke Samuel Štefanik kazao je da su najveća prijetnja po gol njegove selekcije dvojac Edin Džeko i Vedad Ibišević.

Slovaci se nadaju najmanje remiju u Zenici i pobjedi u Žilini, nakon čega bi imali šanse za drugo mjesto i baraž za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Ipak, sa velikim oprezom stižu na Bilino Polje, jer bi im poraz značio i definitivan oproštaj od kvalifikacija za Mundijal.

"To je veoma važna utakmica za nas. Ako budemo imali šansu, moramo je iskoristiti. Bosna i Hercegovina ima odlične igrače velikih individualnih kvaliteta, kao što su Edin Džeko i Vedad Ibišević, koji mogu odlučiti utakmicu", kazao je Štefanik, koji je jučer potpisao za holandski NEC Nijmegen nakon tri godine provedene u Trencinu, gdje je i počeo nogometnu karijeru.

Kako je selektor Slovačke Jan Kozak kazao, svi su skoncentrisani na predstojeću utakmicu.

"Na strani reprezentacije i igrača BiH nalaze se nacija i navijači koji stvaraju odličnu atmosferu. Imaju sjajne individualce, kao što su Džeko, Misimović, Lulić, Ibišević...", kazao je slovački selektor.

Samuel Štefanik
Samuel Štefanik

Kao ni Safet Sušić, koji nije mogao računati na Edina Džeku, ni Kozak na jučerašnjem okupljanju nije imao sve reprezentativce na raspolaganju.

Nedostaju Vladimir Weiss, koji će stići večeras, i Erik Jendrišek, koji bi se timu trebao priključiti sutra.