Nogomet
210

Kosovski klub želi dovesti Luisa Suareza na četveromjesečnu posudbu

Klix.ba
Luis Suarez (Foto: EPA)
Luis Suarez (Foto: EPA)
Kosovski portal Sport Plus piše da je tamošnji klub Hajvalia ponudio Liverpoolu 30.000 eura za četveromjesečnu posudbu suspednovanog napadača Luisa Suareza.

Urugvajac Luis Suarez je kažnjen četveromjesečnom suspenzijom nakon što je tokom utakmice na Svjetskom nogometnog prvenstvu u Brazilu između Italije i Urugvaja ugrizao defanzivca Azurra Giorgija Chiellinija.

Kosovo još uvijek nije dobilo puno članstvo u FIFA-i, pa je klub Hajvalia iz kosovske Superlige poslao ponudu za posudbu Suareza.

Ekipa Hajvalije je prošlu sezonu završila na 6. mjestu, Liverpoolu nudi 30.000 eura, a Suarezu mjesečnu platu od 1.500 eura.

"Kako još uvijek nemamo članstvo u FIFA-i, mislim da Suarez može igrati na Kosovu, tako da imamo ponudu za Liverpool. Naš maksimum je 30.000 eura za klub i mjesečna platan za Suareza od 1.500 eura. Ovo možda može zvučati smiješno, ali je to sve što možemo. Ukoliko je voljan doći i igrati za nas, dobrodošao je. S obzirom da nismo dio FIFA-e, to bi bilo idealno za njega", izjavio je direktor pomenutog kluba Xhavit Pacolli.