Usput "bocnuli" Srbiju
100

Kosovari poslali poruku Xhaki i Shaqiriju: Niste zaboravili krv svoje zemlje

N. M.
Transparent kosovskih navijača (Foto: Twitter)
Transparent kosovskih navijača (Foto: Twitter)
Zanimljiv duel kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sinoć su u Baselu odigrali Švicarska i Kosovo. Bilo je 1:1, a posebna je to utakmica bila za Granita Xhaku i Xherdana Shaqirija kojima su navijači Kosova s tribina poslali snažnu poruku.

Naravmo, Xhaka i Shaqiri su porijeklom s Kosova, a nastupaju za Švicarsku i često su svojim potezima u prošlosti znali pokazati koliko cijene zemlju svojih korijena, a navijači su im sinoć stavili do znanja da su ponosni na njih.

"Nikada niste zaboravili krv svoje zemlje. Kosovo vas ne zaboravlja i ponosno je na vas", pisalo je na transparentu koji su istakli navijači Kosova, a na kojem su bile i fotografije pomenutih nogometaša.

Interesantno je i da su Kosovari usput "bocnuli" Srbiju, budući da su fotografije na transparentu bile one s utakmica Švicarske protiv Srbije, kada su Xhaka i Shaqiri golove proslavljali rukama formirajući izgled dvoglavog orla.

Inače, bio je to sinoć meč 9. kola kvalifikacija za Euro 2024, a Švicarska je i osvojenim bodom osigurala plasman na veliko takmičenje. Vargas je bio strijelac za domaće, a Hyseni za Kosovare.

Kosovo je ostalo bez šansi za plasman na EP.