Nakon incidenta na Grbavici
0

Košarac: "Dujković je imao simptome potresa mozga"

SRNA
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Policija Kantona Sarajevo uhapsila je 25-godišnjeg mladića čiji su inicijali M. A., koji je u toku fudbalske utakmice između domaćeg "Željezničara" i "Slavije" iz Istočnog Sarajeva, ušao na teren i udario golmana gostujućeg tima Ratka Dujkovića.

Direktor FK "Slavija" Milorad Košarac izjavio Srni da je ljekarskim pregledom ustanovljeno da je Dujković udaren nekim predmetom koji je bio u šaci napadača.

"Dujković je sinoć imao simptome potresa mozga, mučninu i povraćanje", precizirao je Košarac dodavši da će protiv napadača biti podignuta krivična prijava.

Ocjenivši da je utakmica sa sportskog gledišta bila potpuno korektna, Košarac je izrazio nezadovoljstvo zbog propusta organizatora.

"Publika je ispoljila dosta nacionalizma pri čemu nije upućen poziv oficijelnog spikera da se prestane sa takvim ponašanjem", rekao je Košarac.

On je potvrdio da je postojao incident između navijača dva kluba, ali ništa mimo granica uobičajenog.

"Istinu o zbivanjima na stadionu zabilježile su kamere, međutim vrijeđa što je policija sve navijače `Slavije`, njih oko 120 koji su na utakmicu došli organizovano i najavljeno, deset minuta prije kraja utakmice odstranila sa tribina", naglasio je Košarac dodavši da je to suprotno propisima Uefe i Fudbalskog saveza BiH.
On je objasnio da se, prema svim propisima, u incidentnim situacijama gostujući navijači pod pratnjom policije izvode tek nakon što se stadion isprazni. 

Košarac je najavio da će FK "Slavija" razmotriti kako će se ubuduće ponašati prema navijačima "Željezničara", za koje su, podsjetio je,  kapije stadiona u Istočnom Sarajevu do sada uvijek bile širom otvorene.