Mlada reprezentacija
11

Korona ušla u Sarajevo i Zrinjski pa napravila problem selektoru Starčeviću

E. B.
Besim Šerbečić (broj 5) i Vladan Kovačević (broj 1): Nogometaši Sarajeva zaraženi koronavirusom
Besim Šerbečić (broj 5) i Vladan Kovačević (broj 1): Nogometaši Sarajeva zaraženi koronavirusom
Mlada nogometna reprezentacija se danas okupila u Zenici, no selektor Slobodan Starčević se našao u velikim problemima.

Starčević je okupio ekipu u Trening centru NS BiH u Zenici pred susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Belgije koja se igra 17. novembra.

No, selektor Starčević i njegovi saradnici suočili su se sa dosta problema što se tiče otkaza igrača.

Kako je saopćio NS BiH, igrači Sarajeva Vladan Kovačević i Besim Šerbečić i igrač Zrinjskog Anes Mašić su zaraženi koronavirusom i neće biti na raspolaganju selektoru za susret protiv Belgije.

Također, austrijski klubovi Sturm i Salzburg nisu dopustili svojim igračima Jusufu Gazibegoviću i Amaru Dediću dolazak na ovo okupljanje.

Umjesto zaraženih igrača i dvojca iz Austrije Starčević je naknadne pozive uručio Luki Kačavendi iz Radnika, Eldaru Šehiću iz Željezničara, Milošu Borovčaninu iz Borca i Amaru Begiću iz Mladosti.

"Kao i prethodnih mjeseci, i ovaj put imamo mnogo problema sa koronavirusom. Bez obzira na to, vjerujemo da ćemo sa ovom grupom igrača napraviti dobru atmosferu i kvalitetno se spremiti za posljednji meč u ovim kvalifikacijama protiv jakog protivnika. Slične probleme smo imali i ranije i nadamo se da ćemo ih prebroditi i završiti ove kvalifikacije na najbolji mogući način", rekao je Starčević.