Tvrdi bivši timski kolega
4

Konačno ohrabrujuća vijest o stanju Michaela Schumachera, može sjediti za stolom

H. H.
Johnny Herbert i Michael Schumacher (Foto: Daily Mail / montaža)
Johnny Herbert i Michael Schumacher (Foto: Daily Mail / montaža)
Legenda Formule 1 Michael Schumacher može sjediti za stolom, izjavio je nekadašnji F1 pilot Johnny Herbert.

Stanje Schumachera, koji je stavljen u vještačku komu i podvrgnut nekoliko operacija nakon pada na skijanju, od tada je obavijeno velom misterije, a samo kratka saznanja dolaze iz njegovog užeg kruga.

Međutim, sada su došle prve pozitivne vijesti nakon što je Britanac Herbert u intervju za BettingSites.co.uk otkrio da navodno može sjediti.

"Čujem vijesti samo iz druge ruke. Čuo sam, od osoba iz F1, da zaista sjedi za stolom tokom večere, ali ne mogu garantovati. Mogu čitati samo između redova", kazao je Herbert, dodavši:

"Nismo mnogo čuli od porodice i to je razumljivo. To je oduvijek bio dio Michaelovog i porodičnog načina da sve drže vrlo privatno, vrlo tajno", kazao je.

O Nijemcu se brine tim medicinskog osoblja i njegova supruga Corinna u njihovoj kući na Ženevskom jezeru, ali zvanične informacije o njegovom stanju nikad nisu objavljene.

Bilo kako bilo, ovo je prvi put da su se pojavili neki pozitivni detalji o stanju najvećeg vozača u historiji Formule 1, s nadom se će jednog dana biti bolje.

Johnny Herbert je sa legendarnim Schumijem dijelio garažu dok su nastupali za Benetton 1994. i 1995. godine.